Blabbermouth.net –

IRON MAIDEN bassist Steve Harris siger, at han ikke er ligeglad med, at hans band endnu ikke er optaget i Rock and Roll Hall of Fame på trods af at det har været berettiget siden 2004.

“jeg har ikke noget imod, at vi ikke er i sådan noget,” fortalte han Rolling Stone i en ny samtale. “Jeg tænker ikke på sådanne ting. Det er meget rart, hvis folk giver dig priser eller anerkendelser, men vi kom ikke ind i virksomheden for den slags ting. Jeg vil bestemt ikke miste søvn, hvis vi ikke får nogen form for pris, ikke kun den ene, enhver pris. Jeg tror ikke, vi fortjener at have dette eller det nødvendigvis. Med hvad vi gør, hvad der kommer af det er fantastisk. Uanset hvad der ikke kommer af det, er det også godt.”

selvom kunstnere er berettigede til Rock and Roll Hall of Fame 25 år efter udgivelsen af deres første album eller single, er ikoniske hardrock-og metalgrupper som MAIDEN, JUDAS PRIEST og MOT KURRHEAD endnu ikke anerkendt af institutionen, der indførte GUNS N’ ROSES i bandets første år af støtteberettigelse.

jomfru sanger Bruce Dickinson skabte overskrifter sidste efterår, da han omtalte Rock Hall som “en fuldstændig og fuldstændig belastning af bollocks” under en tale-ord-koncert i Australien og insisterede på, at den Cleveland-baserede institution “drives af en flok hellige blodige amerikanere, der ikke ville kende rock and roll, hvis det ramte dem i ansigtet.”

Bruce fortalte senere Jerusalem Post, at han var ” så irriteret over den dækning, fordi de tog min erklæring ud af kontekst for at få det til at virke som om jeg var ked af, at vi ikke var i Hall of Fame.

“jeg er virkelig glad for, at vi ikke er der, og jeg vil aldrig være der,” fortsatte han. “Hvis vi nogensinde bliver optaget, vil jeg nægte — de vil ikke blodige have mit lig derinde.

Harris fortalte tidligere “Rock Talk med Mitch Lafon”, at han ikke var bekymret for, om IRON MAIDEN til sidst vil blive optaget i Rock Hall. “Jeg tænker ikke rigtig over det, for at være ærlig. Jeg synes, at priser er ting, der er rart at have, når du får dem, men det er ikke noget, du virkelig stræber efter — det er ikke, hvad det handler om det,” sagde han. “Det har aldrig handlet om det. Det har altid handlet om bare at prøve at lave god musik og gå ud og spille gode Live viser, og det er det virkelig. Forhåbentlig vil folk sætte pris på det. Det er sandsynligvis rart, når folk giver dig priser — misforstå mig ikke; jeg synes det er fantastisk — men det er ikke noget, du ville miste søvn over, hvis du ikke fik noget.

“det er den måde, jeg er,” tilføjede Harris. “Jeg ved det ikke. Måske tænker resten af fyrene måske anderledes end mig, men sådan tænker jeg. Det er ikke det, jeg er ligeglad med . Det er bare… og det er ikke, at de ikke er meningsfulde, når du får dem — det er rart. Men jeg er bestemt ikke bekymret for det eller noget lignende. Jeg tror, at andre mennesker er dem, der gør en større aftale ud af det end os, om vi fik en eller ej.”

efter at have været berettiget til induktion i halvandet årti, er IRON MAIDEN et af de største bands på planeten. Siden udgivelsen af deres selvtitulerede debutalbum har briterne heavy metal legends udgivet yderligere 15 studioplader i fuld længde og solgt over 100 millioner eksemplarer.

Rock Hall-regler siger, at kunstnere bliver berettigede et kvart århundrede efter deres første plader blev frigivet, men hallen hævder også, at andre “kriterier inkluderer indflydelse og betydning af kunstnernes Bidrag til udvikling og opretholdelse af rock’ n ‘roll”, som naturligvis er åben for fortolkning.

berettiget til induktion siden 1999, KISS fik ikke sin første nominering indtil 2009 og blev endelig optaget i 2014.

DEEP PURPLE var berettiget til Rock Hall siden 1993, men blev ikke optaget til 2016.